Zorg dat de temperatuur in je geparkeerde wagen zo laag mogelijk blijft. De binnentemperatuur kan gemakkelijk tot 70 of zelfs 80°C oplopen.
Parkeer daarom bij voorkeur in een schaduwrijke omgeving of gebruik een zonnescherm.
Tip: Open bij het vertrek alle ramen en zet de ventilatie op volle snelheid. Sluit daarna de voorste ramen zodat de resterende warmte als het ware via de achterste ramen uit de wagen wordt geduwd.
Eenmaal onderweg, zet je de airco best ook niet te koud. Een verschil van 5 à 6°C tussen de binnen- en buitentemperatuur is ideaal.
Tip: Heb je het toch graag ijskoud in de wagen? Verhoog dan op het einde van de rit geleidelijk de temperatuur tot 5 graden onder de buitentemperatuur. Op die manier vermijd je een thermische shock als je uitstapt.
De airco koelt eerst de temperatuur vooraan in de wagen.
Tip: Als je passagiers meevoert op de achterbank zet dan de recirculatie knop uit. Anders zal de lucht vooraan in de wagen wel aangenaam fris zijn, maar kan de temperatuur achteraan alsnog warm blijven.
Tip: Laat het aircosysteem om de twee jaar nazien door een specialist. Als de hoeveelheid koudemiddel te laag wordt, zal het koelrendement gevoelig dalen. Bovendien is er dan ook een grote kans op schade aan de aircocompressor.
Jouw specialist zal ook de pollenfilter nakijken en indien nodig vervangen. Een vervuilde pollenfilter belemmert de luchtstroom waardoor er niet voldoende de frisse lucht wordt aangezogen. Onze vaste leverancier Bosch biedt ook anti-bacteriële pollenfilters aan.
Tip: Zet ook in de winter regelmatig de airconditioning even op. Daardoor worden alle onderdelen gesmeerd en dat zal de levensduur van het systeem verlengen.
Bij vochtig weer zal de gedroogde lucht vanuit het aircosysteem jouw ruiten in enkele seconden volledig ontwasemen.
Krijg je het na het lezen van deze tips toch nog warm? Wij hebben alle middelen in huis om je volledige aircosysteem te onderhouden. Laat ook jouw airco nakijken, contacteer ons voor een afspraak.
Laat de echte zomer maar vlug komen.